Het bekende Zuidpand verdwijnt tegen oktober 2022

Het bekende Zuidpand is aan zijn laatste maanden bezig. Skyline Europe is immers begonnen met de ontmanteling en de sloopwerken op het grondgebied waar weldra Mandelhof zal verrijzen. Mandelhof wordt een open en groene residentie die de site, en bij uitbreiding de hele omgeving in het centrum van Roeselare, haar openheid moet teruggeven.

Mandelhof geeft buurt nieuwe toekomst

Weldra start bouwheer Skyline Europe met de bouw van Mandelhof, een ultramodern en open gebouw met 96 appartementen én een ruime binnentuin, die het centrum van Roeselare de nodige injectie rust en groen geeft en die de omgeving van het Klein Seminarie opnieuw een open karakter moet geven. “De open architectuur van de twee gebouwen moet letterlijk een brug slaan tussen de bruisende stad die Roeselare de afgelopen jaren geworden is en de groene oase van de binnentuin”, aldus Liebaut.

Leegstaand, massief gebouw

Het bombastische Zuidpand staat al een hele tijd leeg. Dat zorgt soms voor wat overlast. De afgelopen jaren namen krakers hun intrek in de vroegere bowlingzaal in de kelder. Dat is weldra verleden tijd, want het Zuidpand ruimt plaats voor een gloednieuwe en gezinsvriendelijke groene woonsite. “Iedereen kent het Zuidpand”, vertelt projectverantwoordelijke Wim Liebaut. “Niet zozeer om wat het nu is, maar om wat het vroeger was. Oudere mensen kennen vast de Sarma uit de jaren ’60 nog, jongere generaties kennen het dankzij de vroegere bowlingzaal in de kelder of de vele winkels erboven. Als je vandaag naar het Zuidpand kijkt, dan zie je een bombastisch zwart gebouw met een heel gesloten, anoniem karakter. Dat zal in de toekomst helemaal veranderen.”

Afbraakwerken gestart

Voor Skyline Europe aan Mandelhof kan beginnen, moet er eerst dus nog wat sloopwerk gebeuren. De ontmanteling van het gebouw op nummer 26-28 is al afgerond. De machinale sloop ervan is tijdens de paasvakantie gebeurd.

In een tweede fase wordt het Zuidpand afgebroken. Tegen oktober 2022 moeten de afbraakwerken voltooid zijn. Er zal geen zwaar vrachtverkeer zijn tijdens drop off- en pick up-momenten op schooldagen.

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.


    Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.